Het Narikala fort ligt boven de oude stad op de Sololaki heuvel met mooi uitzicht op Tbilisi en de Mtkvari of Koera rivier. De Narikala vesting werd op het smalste deel van de rivier gebouwd aan het einde van de derde eeuw en het was de belangrijkste middeleeuwse vesting van Georgië. Er loopt een kabelbaan van het fort naar het Rike Park en het Europaplein.
Aan de rechterkant van het fort of kasteel Narikala ligt de St. Nicolaaskerk, de kerk is gebouwd in de dertiende eeuw en werd gerestaureerd in 1997. In de St. Nicolaaskerk zijn onder andere fresco’s te zien met taferelen uit de bijbel en over de geschiedenis van Georgië.
De Nationaal Botanische Tuin van Georgië ligt aan de voet van het Narikala fort. De mooie botanische tuin heeft een oppervlakte van zo’n 160 hectare en omvat circa 4500 plantensoorten en een aantal bruggetjes en watervallen. De tuinen zijn ruim 300 jaar oud en waren van oorsprong Koninklijke tuinen.
Het Rike Park is bereikbaar via de kabelbaan of via de moderne glazen Vredesbrug.
Het Rike Park ligt aan de linkeroever van de Mtkvari rivier en is een stadspark met onder andere een fontein en een standbeeld van David Sarajishvili. In de zomermaanden is er bij de “dansende fonteinen” bijna elke avond een muziek- en lichtshow.
Het Sachino paleis is het voormalige paleis van koningin Darejan en is gebouwd in 1776. Het Sachino paleis ligt in de wijk Avlabari, een deel van Oud-Tbilisi, de wijk werd vroeger Isani genoemd. De Metekhi kerk gebouwd in de dertiende eeuw ligt naast het Sachino op de Metekhi klif met uitzicht op de rivier. Bij veel monumentale gebouwen in Tbilisi staat een informatiebord met uitleg over de oorsprong en de voormalige functie van het gebouw.
Het cultureel erfgoed in de stad en omgeving wordt goed onderhouden en waar mogelijk in oorspronkelijke staat gehouden of actief gerestaureerd. Er is een ruime keus in goede hotels in het centrum of iets buiten het centrum en in verschillende prijsklassen.
Abanotubani
Abanotubani is een uniek district met zwavelbaden in het centrum van Tbilisi. De eerste baden verschenen hier al in de 16e eeuw. De baden hebben hun namen volgens hun vorige eigenaars: Bebutovskaya, Kazennaya en Sumbatovskaya, Zubalovskaya en de mooiste – Orbelianovskaya.
Alle sauna’s zijn gebouwd in oosterse stijl – lage, gedrongen gebouwen, afgesloten met halfronde koepels met grote glazen ramen in het midden, die dienen als ramen die het interieur verlichten, omdat de sauna’s zich onder het maaiveld bevinden.